Veiligheidscoördinatie

Wij zorgen ervoor dat alle werken veilig en aangenaam verlopen voor iedereen.

Wat is het?

Op een tijdelijke of mobiele bouwplaats waar werken worden uitgevoerd door ten minste twee aannemers, die tegelijkertijd of achtereenvolgens tussenkomen, is er een veiligheidscoördinator nodig.

Wij zijn actief in de ontwerpfase maar ook op de werf controleren we een correcte opvolging van het veiligheidsplan. Ons doel is de werken veilig te laten verlopen.

Eens de werken achter de rug zijn, stellen wij een postinterventiedossier op waarin alle informatie over het bouwproject gebundeld wordt. Dit heeft als doel om ook de veiligheid tijdens het gebruik en het onderhoud van het gebouw te garanderen.

Hoe gaan we te werk?

De veiligheidscoördinator dient aangesteld te worden bij aanvang van de ontwerpfase. Hij of zij staat in voor de coördinatie van de veiligheid op de bouwwerf en gaat hierbij als volgt te werk:
  • In de ontwerpfase stelt hij of zij een veiligheids- en gezondheidsplan op. Dit bevat aanbevelingen en adviezen die eigen zijn aan het gebouw, de werf en de omgeving.
  • Gedurende de werken controleren wij de veiligheid op de werf en geven het nodige advies. Hierbij wordt het veiligheids- en gezondheidsplan continu aangepast en wordt het coördinatiedagboek bijgehouden.
  • De veiligheidscoördinator stelt het postinterventiedossier, dat informatie over de gebruikte materialen en technieken bevat, samen.

Waarom bij ons?

Met 20 jaar ervaring op de teller durven wij te stellen dat we thuis zijn in verschillende sectoren van de bouw, gaande van kleine tot grote projecten.

Wij nemen graag de coördinerende functie op ons en zitten met de verschillende partijen rond de tafel om de volgende vraag op een correcte manier te beantwoorden: 'Hoe gaan we dit allen samen op een veilige manier uitvoeren?'

Kunnen wij u helpen?

Of hebt u vragen over één van onze diensten? 

Interesse in onze diensten?

Wilt u beroep doen op onze diensten? Of wilt u deel uitmaken van ons team? 

Studiebureau Tecclem

Groenehoekstraat 1
9041 Oostakker

Contactgegevens