EPB

Wij gaan na of het ontwerp voldoet aan de energetische eisen.

Wat is het?

Sinds 1 januari 2006 werd de EPB- regelgeving verplicht in Vlaanderen. Tijdens die berekening gaan we na wat het isolatieniveau en de energieprestatie van een gebouw is. Daarnaast bepalen we wat de ventilatiedebieten van de verschillende ruimten zijn. 

Het behalen van een bepaald niveau van thermische isolatie en energieprestatie beperkt het energieverbruik van gebouwen en hun vaste installaties.

Hoe gaan we te werk?

Een EPB-studie voeren we uit in verschillende fasen:
  • Tijdens de voorstudie gaan we na of de reeds gekende materialen en technieken voldoen aan de eisen. Indien dit niet het geval is, werken wij één of meerdere voorstellen uit om hieraan te voldoen. Op basis van deze startberekening dienen we bij het Vlaams Energieagentschap een startverklaring in. 
  • Tijdens de werken passen we onze berekeningen voortdurend aan en adviseren we welke materialen een gunstig resultaat opleveren.
  • Na de werken maken we een eindberekening op met de effectief gebruikte materialen.
  • De EPB-eindaangifte wordt ingediend bij het Vlaams Energieagentschap.

Waarom bij ons?

We werken een efficiënte studie in 3D uit. Door onze grote flexibiliteit herberekenen we kleine aanpassingen of andere materiaalkeuzes zonder problemen. Tijdens de werken, zorgen wij voor een vlotte en transparante opvolging. We opteren voor de meest economische oplossing. 

Wij bekijken samen met u wat de beste oplossing is voor uw project. Daarnaast geven we ook graag advies voor het verkrijgen van bepaalde premies.

Kunnen wij u helpen?

Of hebt u vragen over één van onze diensten? 

Interesse in onze diensten?

Wilt u beroep doen op onze diensten? Of wilt u deel uitmaken van ons team? 

Studiebureau Tecclem

Groenehoekstraat 1
9041 Oostakker

Contactgegevens